Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat pentru trafic de influenţă în dosarul de corupţie „Poşta Română”

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Gheorghe Ştefan, fost primar al municipiului Piatra Neamţ, a fost condamnat astăzi de Tribunalul Bucureşti la 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul „Fabrica de Timbre” privind fraudarea Poştei Române.  Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Magistrații au decis ca Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piatra Neamţ, să fie condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare cu executare. Tribunalul a luat act că suma de 226.967,15 euro, primită de către Gheorghe Ştefan în săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, a fost restituită. „Menţine liberarea condiţionată din pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 9 luni închisoare aplicată inculpatului Ştefan Gheorghe. (…) În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.p.p. ridică măsurile asigurătorii instituite asupra bunurilor inculpatului prin ordonanţa procurorului din 27.12.2016 (dup. vol. 40, filele 292-293). Respinge ca nefondată acţiunea civilă formulată de partea civilă C.N. Poşta Română S.A. în contradictoriu cu inculpatul Ştefan Gheorghe”(se arată în decizia instanței).

Dosarul în care a fost condamnat Gheorghe Ştefan este disjuns din dosarul „Fabrica de Timbre”, trimis în instanţă de DNA în martie 2017. Alături de fostul primar a fost judecat şi omul de afaceri Marian Constantinof. Potrivit procurorilor, în iulie – august 2009, Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al PDL, i-a propus lui Marian Constantinof că, în schimbul unor sume de bani, îşi va folosi influenţa pe lângă reprezentanţii CNPR astfel încât sucursala „Fabrica de Timbre” a Poştei Române să le atribuie unor societăţi comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte având ca obiect furnizarea de hârtie.

„Sumele de bani pe care le pretindea Gheorghe Ştefan urmau să provină tocmai din încasările obţinute din executarea primelor contracte. Deoarece banii i s-ar fi dat lui Gheorghe Ştefan, cheltuielile de aprovizionare cu hârtie ar fi trebuit să fie acoperite din profitul generat de următoarele contracte încheiate”, susţin procurorii.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.