Forțele ruse au distrus o mănăstire ortodoxă veche de sute de ani

FOTO: Konstantin Brizhnichenko/Wikimedia Commons
FOTO: Konstantin Brizhnichenko/Wikimedia Commons

Un atac aerian a lovit Mănăstirea Sfânta Lavră Adormirea Maicii Domnului din Sviatgirski, o mănăstire ortodoxă din regiunea Donețk, în estul Ucrainei.

Mai multe persoane au fost rănite şi transportate la un spital din oraşul Sviatogirsk, iar altele au fost tratate la faţa locului. Nimeni nu a fost ucis, se arată în comunicatul parlamentului.

Explozia, care a izbucnit în jurul orei 22.00, ora locală, sâmbătă, s-a produs la 50 de metri de un pod care leagă malul drept şi cel stâng al râului Siverskyi Doneţ, în apropiere de una dintre intrările în mănăstire.

Explozia a deteriorat ferestrele bisericii mănăstirii şi a spart ferestrele şi uşile unui hotel din apropiere.

Aproximativ 520 de refugiaţi se adăposteau în lăcaşul de cult, inclusiv 200 de copii. În Sviatogirsk sunt aproximativ 10.000 de refugiaţi şi localnici, se mai arată în comunicat.

Episcopul mănăstirii, Mitropolitul Arsenie, a declarat că nu există unităţi militare în Sviatogirsk şi că atacul a fost făcut asupra unui ”oraş paşnic” şi asupra unuia dintre cele mai sfinte locuri ale Ucrainei. Mănăstirea din Sviatogirsk face parte din Biserica Ortodoxă Ucraineană şi datează încă din anul 1526. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.