Focar de COVID-19 pe un șantier din Sectorul 4. Toți muncitorii infectați, internați la spitalul modular din Pipera

Circa 100 de muncitori au fost în izolati sâmbătă seară în barăcile lor de pe un șantier din Sectorul 4 al Capitalei. Acest lucru după ce 32 dintre ei, originari din India, s-au infectat cu noul coronavirus.

Paciențîi au fost luați duminică. Ei au fost transportați la Spitalul Victor Babeș pentru a fi consultați. Ulterior au fost internați la spitalul modular din Pipera. Ceilalți muncitori, plasați în carantină, urmează să fie testați. Ei au fost mutați în spațîi de cazare puse la dispoziție de autoritățile locale.

Angajatorul nu a putut fi contactat un timp

Pentru un timp, angajatorul nu a putut fi contactat. ITM desfășoară o anchetă la fața locului, după cum a declarat duminică dimineață ministrul muncii, Violeta Alexandru. După-amiază, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat că angajatorul era așteptat pentru a prezenta lista cu toate numele și datele muncitorilor de pe șantier.

„Avem spațîi și locuri suficiente atât pentru internare, cât și pentru izolare”, a dat asigurări primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit digi24.ro.

Anunțul Primăriei Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 anunță că toți muncitorii care se aflau în izolare pe șantier au fost cazați în alte spații puse la dispoziție de autoritatea locală pentru a putea locui în următoarea perioadă.

Este vorba despre 78 de muncitori. Ei lucrau pe același șantier cu cei 32 depistați pozitiv, și care acum sunt cazați în spații puse la dispoziție de Primăria Municipiului București.Ei urmează să respecte regulile ce se impun, în funcție de evoluția viitoare a stării lor de sănătate.

Primăria Sectorului 4 a anunțat la ora 16;00 că cei 32 de muncitori, dintr-un total de 108, care au fost confirmați cu noul tip de coronavirus sunt internați și primesc îngrijire medicală la spitalul modular Covid din Pipera.

La solicitarea Direcției de Sănătate Publică, autoritatea locală pune la dispoziția oamenilor care lucrau pe respectivul șantier, 28 de locuri în Centrul de Primire în Regim de Urgență, situat în Str. Tg. Frumos, Sector 4. Aceștia vor putea locui în următoarea perioadă, beneficiind de toate condițiile igienico-sanitare necesare, pe timpul carantinei instituționalizate.

Ceilalți muncitori vor fi cazați în spații similare. Ele vor fi puse la dispoziție de Primăria Capitalei, urmând să respecte regulile ce se impun, în funcție de evoluția viitoare a stării lor de sănătate. Se precizează un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Ce spune Gabriela Firea

„Muncitorii indieni angajați la o firma privată de construcții din București depistați pozitivi covid vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală. Iar pe cei fără simptome îi vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații.
Am vorbit personal cu dl Daniel Băluță, primarul sectorului 4, cu doamna subprefect, cu directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, cu managerul Spitalului de boli infecțioase Victor Babeș, Emilian Imbri. Garantăm împreună că avem spații și locuri suficiente atât pentru internare .Cât și pentru izolare. Iată că se dovedește încă o dată utilitatea construirii Spitalului modular Covid 19 care funcționează că secție externă a Spitalului Victor Babeș! Putem prelua toate cazurile și reacționa prompt. Multă sănătate tuturor!” – a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Raed Arafat: Muncitorii au fost examinați de infecționiști

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că niciunul dintre muncitorii depistați pozitiv nu este în stare gravă. Iar unii sunt asimptomatici. Ei vor fi evaluați de medici infecționiști de la „Victor Babeș”. Iar Institutul „Balș”, va decide apoi dacă paciențîi vor fi internați în spital sau vor fi cazați în spațîi anexe spitalelor, pentru a putea fi monitorizați. Au fost deja transportați cu autocarele și microbuzele ISU.

Toți colegii lor de pe șantier vor fi testați. Muncitorii lucrau deja în România de un an.

Inspecția Muncii face anchete la fața locului pentru a vedea dacă sunt cazați în spații potrivite situației de pandemie. Dacă vor constată nereguli, probabil vor fi duși în spații speciale.

În orice caz, șantierul, situat în sectorul 4, este acum carantinat.

Întrebat dacă există pericol pentru populația din zonă, Raed Arafat a spus că angajatorul are de îndeplinit anumite norme pentru organizarea șantierului. Potrivit lui Raed Arafat, ITM va verifică dacă s-au respectat. În ceea ce privește magazinele, este obligația lor să le ceară clienților să între, cu mască.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.