Focar de COVID-19 la o şcoală specială. 37 de persoane infectate

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Un nou focar de COVID-19 a fost identificat la Şcoala Specială Mihălceni. 37 de persoane, 21 de angajaţi şi 16 copii, au fost confirmate cu noul coronavirus, a informat, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

„La Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă Mihălceni au fost depistate pozitiv 37 de persoane. Dintre care 21 de angajaţi şi 16 beneficiari. DSP Vrancea a dispus izolarea cazurilor testate pozitiv şi carantinarea contacţilor la domiciliu”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit directoarei Şcolii Speciale de la Mihălceni, toţi copiii au rămas în şcoală. S-au asigurat circuite separate pentru aceştia, în vederea prevenirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

„În şcoală avem 16 copii confirmaţi cu noul coronavirus. Iar alţi 40 de copii testaţi negativ. Cei 16 copii confirmaţi cu COVID-19 au fost izolaţi. Pentru aceştia avem grupuri sanitare separate. De asemenea, am organizat circuite separate de intrare. Copiii care au fost testaţi negativ au rămas în şcoală. Ei vor fi retestaţi după şapte zile, conform protocolului. De îngrijirea acestora se ocupă personalul şi cadrele didactice care au ieşit negativ în urma testării”, a declarat, , directoarea Şcolii Speciale, Claudia Tudorancea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.