duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFirea îl face praf pe Nicuşor Dan: Să vină cu soluţii nu...

Firea îl face praf pe Nicuşor Dan: Să vină cu soluţii nu să împovăreze oamenii!

-

Gabriela Firea, fost primar General, a transmis, miercuri, într-o postare, că preţul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureşteni, iar noul preţ propus este de aproape două ori şi jumătate mai mare.

”Nu vom accepta! ”, arată Firea, adăugând că consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor, pentru că există riscul ca bucureştenii să nu poată plăti, să adune datorii uriaşe şi sistemul să intre în colaps.

CITEŞTE ŞI: Firea şterge pe jos cu Nicuşor Dan: Continuă să caute nod în papură!

„Preţul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureşteni. Noul preţ propus este de aproape două ori şi jumătate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluţii, nu să-i împovăreze şi mai mult de cetăţeni. Reforma sistemului de termoficare din Bucureşti a „reuşit”! Soluţia găsită de Nicuşor Dan este dublarea preţului şi cere votul Consiliului General pentru asta”, spune Gabriela Firea. Potrivit fostului primar, acum, bucureştenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie, iar propunerea lui Nicuşor Dan este o creştere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie.

Preţuri duble

„O familie care locuieşte într-un apartament cu două camere şi plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei. Nicuşor Dan se dovedeşte, încă o dată, cinic! Nu-şi asumă vreo majorare şi lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toţi bucureştenii trebuie să ştie că este propunerea sa de a mări preţul! Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor. Există riscul ca bucureştenii să nu poată plăti, să adune datorii uriaşe şi sistemul să intre în colaps. Aşa cum există riscul ca Termoenergetica să primească o avalanşă de solicitări de debranşare din partea cetăţenilor”, arată Gabriela Firea. Potrivit fostului primar, „Termoenergetica este, oricum, la un pas de insolvenţă! Primăria Capitalei are datorii neplătite de aproape 600 de milioane de lei. Subvenţia nu a fost achitată nici măcar când preţul era suportabil.

Datorii uriaşe

„Conducerea companiei, pusă chiar de Nicuşor Dan, a ajuns să facă apeluri disperate. Nicuşor Dan nici nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect şi transparent edil. Şi-au dat seama de abilităţile sale până şi oamenii pe care i-a pus să conducă termoficarea din Capitală şi care au cerut în mod repetat ajutor de la Guvern. Nu mai vorbesc de marile lucrări de reparaţii pe care le tot anunţă şi care sunt, într-adevăr, o parte din soluţie. S-a grăbit doar să semneze contractul pentru cele 300 de milioane de euro fonduri europene, după ce echipa Firea a muncit aproape trei ani la documentaţie. Dacă ar fi aceeaşi viteză şi la înlocuirea conductelor, bucureştenii nu ar mai suferi atât de mult”, spune Firea în postare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...