Fifor cere prefecţilor să-și amâne concediile și să evalueze riscurile din fiecare județ

Fifor îl acuză pe Iohannis că a plătit oameni să facă plângeri la Facebook împotriva celor care îl critică
sursa foto: Google

Ministrul Interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, le-a solicitat prefecților și șefilor structurilor din MAI să efectueze, în regim de urgență, o analiză privind principalele riscuri și vulnerabilități existente la nivelul fiecărui județ.

Ministrul Afacerilor Interne a cerut, în cadrul unei videoconferințe, ca analiza să se axeze în principal „pe vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și pe principalele riscuri la adresa cetățenilor în fiecare județ”.

Totodată, Fifor vrea ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora. Rapoartele urmează să fie finalizate în maxim o săptămână.

Prefecții au primit dispoziție să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele școlare județene, pentru a se asigura că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar.

Mihai Fifor le-a cerut prefecților să își amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituțiilor în această perioadă și să se implice activ în coordonarea instituțiilor județene, cu accent pe cele cu atribuții în garantarea siguranței și a ordinii publice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.