Felix Stroe: Metrorex va monta scuturi anti-suicid. Ce spune primarul general Gabriela Firea

Guvernul din umbră al PSD Felix Stroe la Transporturi Felix Stroe o atacă pe Gabriela Firea
Felix Stroe

Noile sisteme de protecţie a călătorilor (scuturi anti-suicid) vor începe să fie montate în staţiile de metrou din trimestrul al doilea al anului viitor, a declarat joi ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în cadrul dezbaterilor din comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

Instalarea acestor scuturi anti-suicid va fi finanţată din fonduri europene, acest proiect fiind o prioritate urgentă având în vedere ultimele evenimente.

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seara la staţia de metrou Dristor 1. Ea a căzut în faţa unei garnituri de metrou, existând iniţial suspiciunea că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu aceasta. Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic.

CITEȘTE și VIDEO Imagini șocante! Primul atac al agresoarei de la metrou, comis la stația Costin Georgian

La scurt timp, în mediul online a apărut o petiţie privind montarea unor scuturi anti-suicid în staţiile de metrou şi au fost transmise mai multe sesizări municipalităţii. Felix Stroe a subliniat că acest proiect este o preocupare urgentă a ministerului.

”Am avut o discuţie foarte aplicată cu conducerea Metrorex. Am vorbit nu numai despre măsuri pasive de securitate, precum camerele de luat vederi, dar şi despre măsuri proactive. Am stabilit să mărim numărul de patrule în staţiile de metrou care să vegheze la siguranţa cetăţenilor. Am luat în discuţie şi acest sistem de protecţie. (…) Vom identifica ca şi finanţare fonduri europene nerambursabile. Este o preocupare foarte urgentă. (…) În cursul acestei săptămâni vom prezenta suma de care avem nevoie. Estimez că din trimestrul al doilea al anului viitor vom începe să le montăm”, a spus Stroe.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus joi că susţine măsura montării unor panouri de siguranţă în staţiile de metrou şi că va discuta cu ministrul Transporturilor despre acest lucru. Ea a precizat că va transmite Ministerului Transporturilor toate sesizările în acest sens făcute de cetăţeni la municipalitate, întrucât Metrorex se află în subordinea ministerului, nu a Primăriei, deci nu se poate ocupa de implementarea acestei măsuri.

CITEȘTE și Petiție online. Zeci de mii de oameni cer instalarea de scuturi anti-suicid la metroul bucureștean

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.