Felix Stroe: Comisia Europeană a acceptat cererea de finanțare pentru metroul 1 Mai – Otopeni

Guvernul din umbră al PSD Felix Stroe la Transporturi Felix Stroe o atacă pe Gabriela Firea
Felix Stroe

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a fost acceptată de Comisia Europeană cererea de finanţare a magistralei de metrou M6 1 Mai – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni.

”Duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicaţia rescrisă pentru magistrala de metrou, magistrala M 6. Deci a fost acceptată cererea de finanţare de către Comisia Europeană şi este vorba de legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Este vorba despre o linie de, o magistrală de metrou cu o lungime de 14,2 kilometri şi 12 staţii de metrou, cu o valoare totală a proiectului de 1,391 miliarde euro. Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi”, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe.

El a mai spus că diferenţa de 300 milioane de euro, pentru realizarea integrală a magistralei de metrou, va fi asigurată de către BERD, ”care s-a oferit să facă această finanţare”. ”E vorba de o instituţie financiară internaţională foarte serioasă – Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare. Deci, este o veste bună. Magistrala M6 de metrou are toate finanţarea asigurată şi este pe drumul cel bun, nu mai poate fi oprit”, a adăugat Felix Stroe.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.