Edilul Gheorghe Falcă critică bugetul. ”Există o îngrijorare și chiar revoltă” în rândul primarilor

Falcă critică bugetul Falcă amenință cu proteste Gheorghe Falcă în război cu Armata

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă critică bugetul și spune că există „o îngrijorare şi chiar revoltă” în rândul primarilor cu care a avut discuţii în ultimele săptămâni pe tema bugetului, inclusiv de la PSD.

„Am fost contactat, în ultimele săptămâni, de un mare număr de primari din ţară, inclusiv PSD. Există o îngrijorare şi chiar o revoltă în ceea ce îi priveşte, pentru că marile proiecte de investiţii sunt puse în pericol de Guvern, printr-un buget care sancţionează în primul rând primăriile performante. Dincolo de asta, colegii mei primari, indiferent de culoarea politică, dezavuează atitudinea Guvernului României, care prin miniştri ca Orlando Teodorovici se raportează cu aroganţă la administraţiile locale unde se produc resursele din care se alimentează bugetul de stat”, susţine Gheorghe Falcă, într-o declaraţie de presă transmisă sâmbătă.

Gheorghe Falcă critică bugetul și pew Eugen Teodorovici

Primarul Aradului consideră că ministrul Teodorovici „nu înţelege, aşa cum nu înţeleg nici alţi miniştri, că el este numit pe funcţie printr-o conjunctură politică”.

„Nu este şeful primarilor (Teodorovici – n.r.), nu ne cheamă la ordin şi nu ne dă dispoziţii, nu face glumiţe pe seama noastră. Unii dintre noi, primarii, am fost realeşi de două-trei-patru ori să reprezentăm cetăţenii harnici şi cinstiţi, în timp ce Orlando Teodorovici reprezintă cel mai slab guvern din istoria României. În calitate de reprezentant al primarilor din România, apelul meu la Guvernul României a fost să asculte nevoile românilor, să nu blocheze dezvoltarea oraşelor, să nu îi mai pedepsească pe cei care muncesc pentru ţara asta. Dacă asta i se pare amuzant sau motiv de ironie domnului ministru Teodorovici, dacă îl determină să ne persifleze, îi transmit că pe mine ironia sa nu mă atinge, însă cetăţenii sunt sătui de sfidare şi aşteaptă ca Guvernul României să îi trateze în sfârşit cu respect, şi nu cu dispreţ, ca acum”, se arată în declarația în care Gheorghe Falcă critică bugetul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.