Fabrica de tractoare de la Harkov își mută producția la Iași din cauza războiului din Ucraina

Din cauza conflictului din Ucraina, o mare fabrica de tractoare din Harkov, a luat decizia să își mute producția în România. Compania își transferă utilajele la Holboca, în județul Iași.

”Fabrica de tractoare din Harkov va fi mutată la Iași. Este a doua companie care va veni în Iași și sperăm că vom dezvolta, aici, o adevărată industrie în domeniu, că va fi interes pentru utilajele produse la Holboca. Ne dorim să facem produse românești, de aceea vrem să obținem patentarea pentru tractor și alte utilaje agricole. Va fi un parteneriat între cele două companii care fac utilaje agricole, respectiv cea din Vinița și cea din Harkov. Vor veni inginerii ucraineni, care pregătesc mutarea și caută angajați români pe care să-i școlească. Intenționăm să începem cât mai repede producția, aici, la Holboca”, a declarat Igor Crusnevschi, distribuitor de utilaje agricole, potrivit alba24.ro.

Transportul se aduce cu convoi, cu pază militară, până la Vamă. Multe fabrici din Ucraina sunt închise, dar cele care au rămas produc utilaje agricole. Fermierii se pregătesc de campania din această primăvară. Dacă nu fac nimic după războiul acesta, vine foamete.

Uzina din Karkov – Tractor Plant, situată în zona industrială a orașului, a fost înființată pe vremea lui Stalin, în 1930, iar primul tractor a fost produs în 1931. Acesta funcționa cu kerosen și avea 31 CP. În 1972, începe producția T150K, cu șenile la acea dată, care rămâne un tractor emblematic și până astăzi pentru construcția de mașini agricole din Ucraina. De altfel, el este și al doilea cel mai vândut model după Kirovets K700 în Europa de Est.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.