Extremist american, prins în România: Susţinea ideologia supremaţiei albe!

Un american urmărit internaţional pentru conspiraţie la revoltă şi revoltă, fapte comise în California şi alte state din SUA în peroada 2016 – 2018, a fost prins la Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Scandal după tragedia din Alba: Poliţia nu avea nevoie de acordul priporietarului!

Bărbatul, Robert Rundo, ar fi printre fondatorii unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie şi identitate albă.

„La data de 29 martie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au depistat, în municipiului Bucureşti, un bărbat, de 33 de ani, cetăţean american, urmărit internaţional de autorităţile judiciare americane, pentru comiterea infracţiunilor de conspiraţie la revoltă şi activităţi de revoltă”, a transmis, vineri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, faţă de bărbat, autorităţile judiciare americane au transmis o cerere de arestare provizorie în vederea extrădării, din care rezultă că, în intervalul decembrie 2016 – octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California şi în alte părţi ale S.U.A., bărbatul ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic şi să folosească tactici de luptă şi violenţă fizică împotriva persoanelor şi grupurilor care nu au susţinut ideologia lor.

Avea o organizaţie

„Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizaţii care susţine ideologia supremaţiei albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mişcare naţionalistă nouă de supremaţie şi identitate albă. Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marţiale pentru membrii mişcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie”, se mai arată în informarea Poliţiei Române.

De asemenea, împreună cu alţi reprezentanţi ai mişcării, ar fi postat online videoclipuri şi imagini cu aceştia, în timp ce efectuau pregătiri militare de luptă corp la corp, intercalate cu imagini şi clipuri video în care aceştia agresau persoane la întrunirile politice, însoţite de mesaje în sprijinul ideologiei de supremaţie a rasei albe.

„În urma depistării, bărbatul urmărit internaţional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea sa, iar, la data de 30 martie a.c., un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării”, a mai transmis IGPR.

Surse apropiate anchetei afirmă că este vorba despre Robert Rundo – membru al „Rise Above Movement” – R.A.M.

În prezent, cetăţeanul american se află încarcerat în Arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.