Exploziv. Primele declaraţii oficiale ale anchetatorilor în cazul tragediei de la Institutul Matei Balş

sursa: Libertatea
sursa: Libertatea

Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul Tribunalui Bucureşti, a declarat vineri seară că în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş că incendiul pare să fi fost urmat de explozii ale unor tuburi de oxigen.

Cinci persoane audiate

Marian Mihoci, adjunctul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei a precizat că cinci persoane au fost audiate în acest caz. Este vorba despre patru infirmere şi instalator, a declarat acesta. Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani au fost solicitaţi să ajute la anchetă. Potrivit procurorilor şi poliţiştilor, acum nu se poate exclude nicio variantă.

Alexandru Anghel, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a declarat că nu își poate explica cum salvatorii nu au putut să vadă un cadavru, după ce descoperiseră 3 corpuri carbonizate.

”Vor avea loc necropsiile”

”Vor avea loc necropsiile. Avem și specialiștii de la INSEMEX Petroșani. Cercetarea la fața locului trebuie să fie una minuțioasă. Nu se poate termina azi. Mâine reluăm tot, cu specialiștii de la INSEMEX. Se pare că au fost două explozii ale unor tuburi de oxigen. Au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă.

Nu noi am fost primii care am ajuns la fața locului și am descoperit cadavrul, ci ISU. Nu pot să îmi explic chestiunea asta. Nu pot să confirm dacă a fost vreo aerotermă. Că nu am urmărit asta. Au fost ridicate documente, urmează să fie analizate.

Nu pot spune dacă au autorizație ISU. Nu pot să spun ce ne-au relatat infirmierele și asistentele audiate. Cercetarea la fața locului va dura cel puțin câteva zile. Nu excludem nicio variantă.”, a declarat Alexandru Anghel, Parchetul de pe lângă Tribunalul București, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.