Europarlamentarul Dan Nica: Cer Guvernului să acționeze urgent pentru ca românii să aibă acces la vaccin imediat ce va fi disponibil

sursa foto: https://www.politico.eu/

Europarlamentarul Dan Nica, liderul delegației PSD din Parlamentul European, cere Guvernului României să acționeze urgent pentru ca românii să aibă acces la vaccin anti- COVID imediat ce acesta va fi disponibil. În România, miercuri, a fost înregistrat un nou record negativ de infecții cu coronavirus. Au fost raportate 1.713 cazuri, cu peste 200 de cazuri mai mult decât precedentul record de pe 27 august, când au fost raportate 1.504 cazuri noi.

„Ne preocupă asigurarea accesului cetățenilor la vaccin. Comisia Europeană a semnat acorduri-cadru în acest sens, dar guvernele naționale trebuie acum să confirme participarea statelor membre la acest cadru european. Cer Guvernului României să acționeze urgent pentru ca românii să aibă acces la vaccin imediat ce va fi disponibil”, a precizat Dan Nica.

De asemenea, liderul delegației PSD din Parlamentul European, a propus ca viitoarea agenție europeană pentru gestionarea riscurilor transfrontaliere să aibă sediul la București. Decizia privind înființarea instituției a fost anunțată miercuri la Bruxelles.

„Este ideea lansată de domnul Raed Arafat, promovată de noi la Bruxelles și, iată, susținută de acum de președinta Comisiei. Propun ca această agenție să fie găzduită de țara noastră, în condițiile în care România a fost privată deocamdată de a avea un sediu de agenție UE pe teritoriul său”, a spus Dan Nica, într-un comunicat de presă.

Sediul de la București reprezintă o oportunitate pentru români, la fel ca măsurile privind protecția mediului. „Tranziția energetică poate fi o povară costisitoare sau poate reprezenta o oportunitate pentru construirea unui viitor sustenabil pentru România”, a declarat europarlamentarul român, Dan Nica.

Liderul eurodeputaților PSD a salutat declarația președintelui Comisiei Europene privind instituirea unui salariu minim la nivel european, acest lucru fiind o propunere a grupului social democrat.

Dan Nica a subliniat că pozițiile Ursulei von der Leyen pentru instituirea unor standarde minime în plan social și pentru crearea unei Uniuni a Sănătății la nivel european reprezintă o șansă majoră pentru ca UE să răspundă adecvat și eficient gravelor provocări cu care se confruntă.

”În cadrul discursului despre Starea Uniunii din plenul Parlamentului European, doamna Ursula von der Leyen a anunțat preluarea propunerii PSD și a Grupului nostru politic – S&D – cu privire la salariul minim european. Este un semnal încurajator privind noile politici sociale ale Comisiei Europene, atât de așteptate de cetățenii afectați de criza economică declanșată de pandemie”, a declarat Dan Nica.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.