Europarlamentarul Dan Motreanu (PPE): Trebuie să mărim durata de viața a produselor de pe piața internă UE

Europarlamentarul Dan Motreanu (PPE) spune că trebuie să mărim durata de viața a produselor de pe piața internă UE.

„Am solicitat Comisiei Europene, printr-un aviz, votat împreună cu colegii mei din Comisia IMCO criterii minime obligatorii pentru produsele de pe piața UE luând în considerare, printre altele, eficiența energetică, durabilitatea, reutilizarea și reciclarea acestora. Un studiu recent, arată că 92 % dintre cetățenii europeni doresc afișarea duratei de viață (sau de utilizare) a produselor.

Reutilizarea, repararea și reciclarea produselor sunt esențiale de altfel și pentru economia circulară spre care tindem. În plus, tot un studiu recent arată că 77% dintre cetățenii europeni mai degrabă și-ar repara produsele, decât să cumpere altele noi.

În egală măsură, Comisia trebuie să ia măsuri legislative și pentru a pune capăt practicilor care duc la uzura morală planificată a produselor, în special a celor electronice, dar și pentru a pune în aplicare de urgență Directiva privind introducerea un încărcător unic pentru toate tipurile de smartphone-uri și dispozitive electronice mici, ca parte a strategiei globale de reducere a deșeurilor electronice”, transmite europarlamentarul Dan Motreanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.