Europarlamentarul Dan Motreanu: „Aprovizionarea directă de la producători a consumatorilor locali cu carne proaspătă de pasăre și de iepure trebuie să continue”

Dan Motreanu
Dan Motreanu

Europarlamentarul Dan Motreanu, membru al celei mai mari familii politice din Parlamentul European, PPE, susține continuarea aprovizionării directe de la producători a consumatorilor locali cu carne proaspătă de pasăre și de iepure.

„Într-o interpelare pe care am trimis-o Comisiei Europene, împreună cu alți colegi deputați din Parlamentul European, am solicitat menținerea derogării privind aprovizionarea directă de la producători a consumatorilor locali cu carne proaspătă de pasăre și de iepure.

Această derogare, care se aplică de 16 ani, urmează să se încheie la finalul acesrei luni, iar expirarea pune în pericol financiar mii de unități de producție din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România.

Menținerea derogării nu doar că ar permite aprovizionarea consumatorilor cu produse proaspete direct de la fermă, dar ar susține și producția și economia locală și ar contribui la limitarea transportului, protejând astfel mediul înconjurător și bunăstarea animalelor.

Am încredere că argumentele noastre vor convinge Comisia Europeană să mențină derogarea privind aprovizionarea consumatorilor locali cu carne de pasăre și iepure. Subiectul ar trebui inclus săptămâna viitoare pe agenda de dezbateri din plenul Parlamentului European”, transmite europarlamentarul Dan Motreanu, pe pagina sa de Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.