Escrocherii făcute in numele COVID 19. Deconturi uriașe pe spatele bolnavilor asimptomatici de la Spitalul Victor Babeș

Spitalul Victor Babeș
Spitalul Victor Babeș

La 3 luni de la marea luptă împotriva virusului chinezesc, încep să iasă la iveală furturile, potrivit jurnalist.ro. Tunurile mari s-au dat pe asimptomatici. Jurnalist.ro prezintă în exclusivitate 3 deconturi făcute la Spitalul Victor Babeș.

„Nu mă refer la cele cu achizițiile. Unde cei care au adus masti si combinezoane, ei s-au făcut miliardari peste noapte. Peste aceia s-a urcat deja DNA-ul. Vorbim de escrocheriile din spitale, de matrapazlâcurile făcute în acte, pe spatele bolnavilor. Tunurile mari s-au dat pe asimptomatici. Jurnalist.ro prezintă în exclusivitate 3 deconturi făcute la Victor Babeș. Apariția lor ar trebui să pună instantaneu în mișcare Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Este vorba de un spital din subordinea Primăriei București, păstorit de Gabriela Firea”, scrie jurnalistul Dan Bucura. 

Primul decont este al unui pacient asimptomatic, internat 6 zile pentru Covid19. Acesta nu a avut nimic. Nu i s-a administrat aproape nimic. Iar pe spatele său au fost decontări 4200 de lei. Acești bani ii va plăti Covid19 din banii românilor, către spitalul condus de managerul Emilian Imbri.

Decontul făcut pe „spatele” unui copil de 6 ani s-a ridicat la 8487 lei!

Cel de-al doilea document este mai sfidător. Este vorba de un copil de 6 ani, ținut la spital vreme de 16 zile. Forma sa a fost una ușoară. I s-a administrat doar clorochină, antidiateice și antitermice. Decontul făcut pe „spatele” său s-a ridicat la 8487 lei! Din nou, este vorba  tot de un asimptomatic.

Cel de-al treilea document este un decont pentru o persoană adultă. Femeia a stat în spital 19 zile. Pentru ea se vor deconta la Casă 10.128 de lei. Din această sumă, hrana a costat 190 de lei. Restul banilor au fost decontați pe consumabile, medicamente și alte prestații specifice Covid19. Vorbim de un pacient cu o formă ușoară, care nu a necesitat nicio îngrijire specială. S-a așteptat ca aceasta să aibă 2 teste negative consecutiv și apoi a fost trimisă acasă, scrie jurnalistul Dan Bucura.

Acestea sunt doar câteva deconturi pe care jurnalist.ro a reușit să le obțină. Sursele noastre spun că vorbim de sume halucinante, ce cumulate ajung la milioane de euro. Toți acești bani pleacă de la Casa de Sănătate și ajung în bugetul spitalului Victor Babeș. Rămâne de văzut dacă aceste deconturi vor fi și controlate la un moment dat, de cei ce le plătesc..

Cetățeanul TV

6 COMENTARII

 1. Serios?
  A studiat cineva structura acestor deconturi?
  1. Se poate observa ca tariful/zi spitalizare (cheltuiala hoteliera + costuri indirecte care nu se pot identifica direct pe pacient, inclusiv salarii si dezinfectanti) este 200 lei (un tarif FOARTE mic !!!)
  2. Hrana = 10 lei/zi !!!
  3. Consum medicamente … sunt costuri relativ mici
  4. Consum materiale sanitare … sunt costuri mari, intr-adevar
  5. Analize de laborator … nu cunosc tariful/analiza RealTimePCR, dar conteaza si cate seturi de analize se fac pe toata durata de spitalizare

  Si acum revin la costurile cu materiale sanitare, adica cea mai mare valoare din decont…
  Stiti care sunt materialele sanitare? Cunoasteti norma de consum? La ce interval se schima echipamentul?
  Materiale sanitare sunt inclusiv mastile, combinezoanele, botosi, manusi etc. etc.
  Acum incercati sa faceti un calcul ce inseamna aceste consumuri pentru 3 ture/zi * numarul de zile de spitalizare * numar de pacienti/sectii (in functie de circuitele stabilite).

  Fiecare cadru medical + auxiliar are familie, nu cred ca are cineva pretentia ca acestia sa intre in saloane fara cele mai bune masuri de protectie, doar ca sa fie deconturile mici.

  Si sa nu uitam: SI PACIENTII ASIMPTOMATICI SUNT INFECTATI SI POT INFECTA.

  Cine nu ma crede poate merge personal in spital la V. Babes pentru continuarea anchetei jurnalistice si pentru oferirea unui raspuns DOCUMENTAT aici.

  Astept cu interes !

 2. Multe șmecherii se fac BE BAZA Covid19 ,spălare de bani ,frauda ,SPECULA CU MASTI,Internare forțată cu preturi exagerate !!! NU exista legi pt acești nemernici nenorociți care conduce ROMANIA ,???? EI SINT MAI PRESUS DE LEGE ???

 3. Este adevărat. Socrul meu a fost operat la Baia Mare de Hernie Inghinala, operație oricum eșuată. Ulterior a fost operat de inca doua ori ( culmea cand a mers a doua oara a fost întrebat, unde și cine i-a făcut atat de prost operația, mare i-a fost surpriza când i s-a răspuns ca tocmai el, a fost si cel care l-a operat primul , iar înainte de fiecare operație i s-a dat lista cu toate medicamentele și substanțele necesare la opertie sa le cumpere de la Farmacia din spital ) . DECONT …Tineti-va bine 143.700 RON . Eeee…. aici decont…. Bietul socru a fost nevoit sa semneze pentru ca …avea de mers la scos fire și control. I-a fost precizat înainte de a semna. E….de aia nu sunt bani în sănătate. Daca e vreun jurnalist interesat ii punem la dispoziție documente și toate detaliile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.