Emil Boc critică ordonanţa privind migraţia politică a primarilor

Emil BocChiar dacă el personal ar fi avantajat, oferindu-i-se posibilitatea de a trece cu arme şi bagaje la PMP, primarul oraşului Cluj Napoca, Emil Boc, a criticat în termeni duri Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind migraţia primarilor la alte partide.

El consideră că actul normativ este o formă de atragere a edililor din opoziţie la putere, „prin ademenirea lor cu resurse financiare”, pentru a ajuta PSD în campania electorală.

„Ordonanţa este o formă de atragere a primarilor din opoziţie la putere, prin ademenirea lor cu resurse financiare sau acces la resurse. Aceasta e miza OUG, de a aduce cât mai mulţi primari la PSD, în an de campanie electorală. Se vede de la distanţă că ei au în minte cooptarea primarilor din opoziţie, la putere, astfel încât să îi ajute în campania electorală, acesta este scopul OUG. Sper să nu fie aprobată, pentru că ar reprezenta un regres în materie de democraţie în România”, a spus Emil Boc.

Întrebat dacă ar fi avantajat de prevederile acestui proiect de act normativ, edilul a spus că nu îl interesează. Fostul premier a susţinut că dacă OUG privind primarii va fi aprobată, ar trebui ca Avocatul Poporului să o atace la Curtea Constituţională, iar Parlamentul ar trebui să o respingă imediat în urma unei sesiuni de urgenţă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.