ELCEN se jură că locuitorii Capitalei nu vor rămâne fără apă caldă în perioada reviziei

Locuitorii Capitalei nu vor fi afectaţi de lucrările de revizie care au loc în această perioadă la CET Sud, capacitatea de producţie depăşind solicitarea consumatorilor, a anunţat joi ELCEN.

Potrivit comunicatului producătorului, până în data de 26 iunie 2016, când lucrările de revizie la CET Sud vor fi finalizate, Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) va livra apa caldă prin CET Progresu şi CET Grozăveşti, care vor produce debitul, presiunea şi temperatura solicitate de RADET.

ELCEN precizează că revizia la CET Sud, care face parte din programul de revizie executat în fiecare an în vederea pregătirii pentru sezonul de încălzire, nu impune sistarea sau întârzierea livrării apei calde, care poate fi făcută fără restricţii prin celelalte centrale ale ELCEN. De altfel, manevra de pornire a CET Progresu a fost deja făcută, astfel că pentru revizia CET Sud nu mai sunt necesare alte manevre.

Comunicatul vine în contextul în care RADET a anunţat, miercuri, că în timpul de livrare al apei calde către locuitorii sectoarelor 2, 3 şi 4 ar putea fi resimţite întârzieri, ca urmare a lucrărilor de revizie de la CET Sud. „Din punctul de vedere al ELCEN, nu vor exista probleme cu furnizarea apei calde. ELCEN nu răspunde însă de starea avansată de degradare a reţelei de distribuţie a RADET şi nici nu are atribuţii în gestionarea acestei reţele”, se mai arată în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.