ELCEN: Prețul apei de adaos nu se reflectă în prețul plătit de bucureșteni pentru agentul termic

Prețul apei de adaos nu se reflectă în prețul plătit de populație pentru energia termică, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanții Electrocentrale București (ELCEN), după ce au cerut RADET majorarea acestuia cu 19,46%.

Gigacalorie-calorifer-cet”Apa de adaos este necesară pentru transportarea agentului termic. Printr-un proces chimic, apa brută devină apa de adaos și este folosită doar la transportarea pe conducte a agentului termic. Prețul apei de adaos nu se reflectă în niciun fel în prețul plătit de bucureșteni pentru agentul termic. Totodată, considerăm necesar să specificăm faptul că ELCEN este nevoită să producă această apă de adaos exclusiv pentru acoperirea pierderilor în rețeaua RADET”, au explicat reprezentanții ELCEN.

Aceștia au mai precizat că au cerut majorarea prețului apei de adaos deoarece acesta nu a mai fost modificat din 2009.

”ELCEN a cerut majorarea prețului apei de adaos de la 5,02 lei/mc la 5,99 lei/mc, o creștere de 19,46%. Această majorare survine ca o consecință firească a nevoii de echilibrare a prețului la apa de adaos, având în vedere că acesta nu a fost modificat din anul 2009. Subliniem faptul că procentul de majorare cerut de ELCEN este sub indicele de inflație din perioada 2009 — 2015, indice care a fost de 27%. În plus, în fundamentarea cererii de majorare a prețului, ELCEN a specificat punctual costurile crescute care au determinat această solicitare și anume: creșterea prețului apei brute — 15,39%, reparații, amortizări, cheltuieli indirecte de producție și cheltuieli de personal (strict pentru personalul aferent secțiilor chimice unde se produce această apă de adaos) — 1,82%”, se mai arată în răspunsul ELCEN.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.