sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăEchipamente performante donate pentru Secția Nou-Născuți a Spitalului Județean din Târgoviște

Echipamente performante donate pentru Secția Nou-Născuți a Spitalului Județean din Târgoviște

-

Cu ajutorul unor voluntari Asociatia Cristi Vasiliu a adunat pentru dotarea sectiei de neonatologie a SJUT, 86 de donatii in suma de 14.700 lei. Suma a fost dublata de catre ING Bank Romania.

Din donatiile adunate, s-a dotat compartimentul de Terapie intensiva Nou-nascuti a SJU Târgoviște cu 2 aparate de suport respirator non-invaziv, 1 injectomat si un patut neonatal, a declarat dr. Diana Bonto, medic ATI, purtător de cuvânt al SJUT.

Un grup de voluntari, angajați ai ING Bank România au demarat, în nume propriu, o campanie de strângere de fonduri pentru proiectul ACV România de dotare și modernizare a secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Clinic de Urgență Târgoviște. Secția tratează nou-născuții grav bolnavi și prematurii foarte mici din județele Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman și Ialomița. Campania voluntarilor s-a concretizat in 86 de donații, în sumă totală de 14.710 lei, dublată de banca prin programul „Adoptă un proiect. Al tău ING”, ajungând astfel la un total de 29.710 lei. Donațiile s-au materializat în achiziționarea a patru echipamente vitale pentru secția de TINN a SJU Târgoviște. Este vorba despre două aparate performante pentru suport respirator non-invaziv, un injectomat și un pătuț neonatal. „Aceste echipamente noi ne permit să creștem rata de supraviețuire și să îmbunătățim calitatea vieții nou-născuților grav bolnavi pe care îi tratăm. Mulțumim din suflet ACV România, voluntarilor dedicati și ING Bank pentru sprijinul lor esențial în realizarea acestui proiect care schimbă vieți”, a declarat dr Anca Georgescu, Șef secție Neonatologie la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Delia Vasiliu, președinte al ACV România, a declarat ca este remarcabil și motivant să vedem cum comunitatea se mobilizează și se alătură misiunii pe care ne-am asumat-o, aceea de a crește nivelul de îngrijire și șansele la viață în secțiile de Terapie intensivă nou-născuți și copii din țară.” Împreună, nu oferim doar echipamente sau infrastructură, ci speranță în sufletul părinților și o șansă în plus micuților care luptă să trăiască și să crească mari”, a declarat Delia Vasiliu, președinte al ACV România. Pentru a afla mai multe despre Asociația ACV România, proiectele în desfășurare și modalitățile prin care puteți sprijini această cauză, vizitați site-ul: https://www.acvromania.ro/.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...