Doi elevi din Târgoviște depistați joi cu coronavirus la redeschiderea școlilor

De la redeschiderea școlilor în Dâmbovița, care a avut loc pe 8 februarie, și acum au fost depistate 2 cazuri de COVID-19 în rândul elevilor. Cei doi invata la liceele târgoviștene.

Primul caz a fost descoperit la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, cursurile fiind oprite. Este vorba de un elev de clasa a II-a.

Al doilea caz a fost de confirmat la Colegiul Național “Constantin Carabella”, la un elev de clasa a VIII-a. Nu s-a impus măsura suspendării cursurilor.

Ambele cazuri au fost semnalate joi, 11 februarie

La nivelul instituțiilor de învățământ dâmbovițene până acum,  nu s-a înregistrat niciun caz de COVID în rândul cadrelor didactice.

“De la deschiderea școlilor au fost înregistrate 2 cazuri de elevi Niciunul de cadre didactice”, a declarat Cătălina Homeghiu, inspector școlar general al județului Dâmbovița.

La nivel național până joi după-amiază, au fost confirmați cu coronavirus 244 de elevi și 329 de angajați. Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a afirmat că jumătate dintre elevii confirmați cu COVID-19 după reluarea cursurilor provin din București, Cluj și Arad.

Doar opt județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.