Divergență PSD-PNL în noul Guvern privind scăderea TVA la alimentele de bază

Marți a avut loc prima dispută publică între PSD și PNL în noul guvern. Premierul Marcel Ciolacu (PSD) a respins categoric propunerea ministrului de Finanțe Marcel Boloș (PNL), care promisese scăderea TVA la alimentele de bază.

”Aud discuții despre scăderea TVA la alimentele de bază. Vă anunț oficial că acest lucru nu se poate. Trebuie să ne uităm ce s-a făcut în trecut şi ce a funcţionat, orice reducere la TVA a dus la o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp, în două săptămâni, preţurile au fost la fel. Deci nu a funcţionat”, a declarat marți Marcel Ciolacu într-o conferință de presă, potrivit g4media.ro.

Ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, anunțase luni o posibilă inițiativă de scădere a TVA la alimentele de bază. El a admis că nu a discutat ipoteza cu premierul Marcel Ciolacu și nici nu a prezentat un studiu de impact bugetar al acestei măsuri.

”Pentru acest pachet de alimente de bază să revizuim cota de TVA. N-am avut o discuție cu domnul premier. Mâine ar urma să avem această discuție. Putem avea o cotă redusă de TVA la acest pachet de alimente de bază, o cota redusă revizuită, pentru că noi avem în momentul de față o cotă de 9%”, a declarat Boloș .

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.