Director general ANAF, urmărit penal pentru favorizarea unui afacerist

Directorul general adjunct al ANAF a fost pus sub urmărire penală.

CITEŞTE ŞI: Medicii stomatologi, luaţi la ochi de ANAF: Trei sferturi nu plătesc taxe!

Cătălin Adrian Cojocaru, la data faptelor și în prezent Director general adjunct al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este acuzat pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de trafic de influență în formă continuată.

În dosar mai este urmărit penal şi un om de afaceri pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Ce spun procurorii

Conform DNA, în perioada 2018 – mai 2022, la „rugămintea” omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suspectul Cojocaru Cătălin Adrian, în calitatea menționată mai sus, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer național a unor produse realizate de două societăți comerciale.

În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăți comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părțile sociale ale societăților ale căror produse urmau să fie listate și ar fi primit, ca urmare a acelor „asocieri” sumele de 4.000 euro și 276.000 lei, aceștia din urmă fiind disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.