sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDin grijă pentru seniorii României. Prima ediție a Congresului Național de Îmbătrânire...

Din grijă pentru seniorii României. Prima ediție a Congresului Național de Îmbătrânire Activă

-

Prin proiectele inovatoare pe care le propune, Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă se dedică constant îmbunătățirii calității vieții seniorilor din România.

Asociaţia va organiza pe 15 şi 16 noiembrie, la Palatul Parlamentului, prima ediţie a Congresului Naţional de Îmbătrânire Activă la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, ai societăţii civile şi ai companiilor private cu activitate în domeniu, experţi, medici, cercetători ştiinţifici, cadre didactice, doctoranzi, psihologi, profesionişti din domeniul îngrijirii vârstnicilor.

Potrivit unui comunicat remis presei, congresul va include prezentări despre îngrijirea sănătăţii, stilul de viaţă, participarea la viaţa socială şi problemele apărute odată cu înaintarea în vârstă, dar şi provocările şi oportunităţile legate de îmbătrânirea populaţiei.

Congresul are 9 paneluri interactive cu următoarele teme: „Digitalizarea. Între adaptare şi transformare”, „Reconversie profesională – între trend şi necesitate. Accesul la cultură şi educaţie”, „Combaterea discriminării, abuzurilor şi violenţei asupra persoanelor vârstnice”, „Rolul Administraţiei publice in crearea de ecosisteme urbane smart pentru seniori”, „Accesul la sănătate”, „Abordări inovative în îngrijirea pe termen lung”, „Starea de Bine şi Psihologia Îmbătrânirii”, „Politici, Surse de finanţare şi Advocacy” şi „Gestionarea Financiară pe termen Lung pentru Persoanele Vârstnice”.

„Într-o lume în continuă schimbare, Congresul Naţional de Îmbătrânire Activă este o oportunitate de abordare multidisciplinară a conceptului de îmbătrânire, în care să percepem asta nu ca pe o inevitabilitate, ci ca pe o călătorie plină de învăţare şi dezvoltare personală. (…) Este o invitaţie la a înţelege că vârsta nu este o limită, un număr, ci un motiv în plus de a explora, învăţa şi trăi în profunzime. Într-o lume în care îmbătrânirea este adesea percepută în societate ca un declin, ca un regres, ca un îndemn la izolare şi singurătate, Congresul Naţional de Îmbătrânire Activă va aduce în prim-plan ideea că, înaintarea în vârstă poate genera contribuţii semnificative la dezvoltarea societăţii”, a declarat Alexandra Dobre, preşedintele Asociaţiei Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, citată în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...