joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDezbatere privind investițiile din regiunea București-Ilfov

Dezbatere privind investițiile din regiunea București-Ilfov

-

Vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov a anunțat că a participat la prima reuniune a Comitetului de monitorizare a Programului Regional București-Ilfov 2021-2027 (PR BI).

„Am discutat despre dinamica din ultimi ani a populație din Ilfov, despre importanța accesării fondurilor necesare unor investiții majore pentru întregul județ, în domenii precum creșterea eficienței energetice a clădirilor, infrastructura pentru învățământul preuniversitar, cercetare, precum și multe altele”, a transmis pe Facebook Ștefan Rădulescu.

Potrivit acestuia, printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii s-au aflat metodologia generală de selecție a proiectelor, criterii specifice pentru proiectele ce vizează investiții pentru creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale, criterii specifice pentru proiectele ce vizează investiții în infrastructura pentru învățământul preuniversitar.

„Strategia de dezvoltare pregătită de Consiliul Județean Ilfov cuprinde o serie de proiecte, atât proprii cât și ale UAT-urilor din Ilfov, care pot fi depuse pentru finanțare prin PR BI 2021-2027. Printre acestea se află monitorizarea calității aerului și a deșeurilor, încurajarea turismului local, construirea de școli și grădinițe, zone de agrement și construirea de centre de afaceri. Facem echipă cu primăriile din Ilfov, astfel încât #împreună să putem dezvolta regiunea în concordanță cu creșterea accelerată a numărului locuitorilor ilfoveni. Vrem să le oferim oamenilor condițiile de infrastructură, utilități, mediu, sănătate și educație pe care și le doresc atunci când aleg să se mute în Ilfov.
PR BI 2021-2027 are buget de 1,4 miliarde de euro. Alocarea UE este de 586 de milioane de euro, la care se adaugă o contribuție de la bugetul de stat”, a mai precizat Ștefan Rădulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...