Deşi PNL s-a opus TOTAL măririi pensiilor şi alocaţiilor pentru copii, acum liberalii încep iar cu PROMISIUNI de frică să nu piardă puterea!

Violeta Alexandru

Alocaţiile copiilor vor creşte cu 20% la începutul anului viitor şi cu acelaşi procent la jumătatea anului, a spus la RFI ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Cât despre pensii, acestea vor fi majorate, dar nu cu 40%, dă ea de înţeles, fără să avanseze un procent clar.

Violeta Alexandru a explicat ce se va întâmpla cu pensiile şi alocaţiile copiilor în 2021: „Vor creşte. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creşterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuţiile cu ceilalţi parteneri, pentru că suntem într-o coaliţie în acest moment şi deciziile le luăm împreună. Pentru plata alocaţiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creştere etapizată, pentru a putea face faţă bugetul acestei solicitări de dublare a alocaţiilor. Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani”, a spus Alexandru, la RFI. „În programul de guvernare, pentru noi, lucrurile sunt foarte clare, vor creşte atât pensiile, cât şi alocaţiile. Prima poză a încasărilor la buget o avem la finalul acestui an, când se pregăteşte bugetul pentru anul viitor. În funcţie de această situaţie, pentru că toate plăţile se fac funcţie de încasările la buget, Ministerul Finanţelor va avea o comunicare publică concretă vizavi de cuantumul creşterii, mă refer la pensii. Pentru alocaţii, cum ştiţi, creşterile sunt deja prevăzute în Ordonanţa pe care am modificat-o pe acest subiect, 20% la începutul anului şi încă 20% la jumătatea anului şi la fel peste doi ani”, a mai spus ministrul Muncii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.