Descinderi la casa unui medic din Botoșani, unde au fost găsiţi peste 100.000 de euro

FOTO: valelopardo/Pixabay.com
FOTO: valelopardo/Pixabay.com

Poliţiştii din Botoşani au efectuat percheziţii la cabinetul medical şi la locuinţele unui medic din judeţul Botoşani acuzat de obţinere ilegală de fonduri, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, ”poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară la locuinţa persoanei bănuite de comiterea infracţiunii, precum şi la alte imobile aparţinând acesteia, din comuna Mitoc şi municipiul Botoşani, potrivit g4media.ro.

”Din probatoriul administrat, până în acest moment, a reieşit faptul că în cursul anului 2020, bărbatul bănuit de comiterea faptei, a solicitat spre decontare servicii medicale care nu au fost prestate în mod real, prejudiciul estimat fiind de peste 150.000 de lei”, a precizat Nenişcu.

În timpul percheziţiilor, într-o locuinţă a medicului au fost găsiţi peste 100.000 de euro.”În cadrul activităţilor desfăşurate, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, printre care înscrisuri medicale şi de evidenţă contabilă, precum şi peste 100.000 de euro. Suma identificată la locaţiile percheziţionate a fost indisponibilizată în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională”, a adăugat oficialul IPJ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here