Descinderi de amploare la traficanţi de tutun din mai multe județe

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Descinderi de amploare la traficanţi de tutun. Poliţiştii au descins luni dimineață, la 41 de adrese din București și 6 județe. Ei fac percheziţii la traficanţi de tutun.

Mai multe persoane sunt bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat. Printre acestea ar fi și doi militari. Motiv pentru care ancheta este coordonată de Parchetul Militar București. Prejudiciul estimat este de un milion de euro.

Percheziții în mai multe județe

Perchezițiile au loc în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare. Dar și în municipiul București, potrivit digi24.ro.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere. Ele vor fi duse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru audieri.

Doi militari, suspectați că ar face parte din rețea

În rețea ar fi implicați doi militari, unul din Ialomița și celălalt din Bacău. Ei sunt bănuiți că ar fi comandat tutun vrac din Bulgaria, pe care îl tocau și îl vindeau pe net.

Activitatea rețelei ar fi fost coordonată de o familie din Călărași.

Conform IGPR, sunt indicii că o parte din persoanele bănuite au constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

La grup ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Până acum au fost găsite cantități de tutun vrac și tocat, două dube pline și țigări de contrabandă.

Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro. Suma reprezinta accize datorate bugetului consolidat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.