sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăDe ce refuză Franţa extrădarea fiului lui Sever Mureşan

De ce refuză Franţa extrădarea fiului lui Sever Mureşan

-

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi despre fugarul Adrien Stephane Mureşan, că, având în vedere că are dublă naţionalitate, şi română şi franceză, din perspectiva magistraţilor din Franţa şi a legislaţiei de acolo, este eligibil să poată executa pedeapsa în Franţa, ea menţionând că nu s-a formulat în momentul acesta nicio solicitare oficială în sensul recunoaşterii hotărârii şi executării pedepsei în Franţa.

CITEŞTE ŞI: Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT: Grup infracţional organizat!

„Legat de această persoană condamnată în România, potrivit informărilor colegilor de la Parchetul General de pe lângă Curtea de Apel Paris, şi acestea sunt informaţii recente pe care vi le pot furniza, prin intermediul magistratului de legătură, acesta a avut un prim termen în faţa Curţii de Apel Paris în 17 aprilie, foarte recent. Având în vedere că are dublă naţionalitate, şi română şi franceză, din perspectiva magistraţilor din Franţa şi a legislaţiei de acolo, este eligibil să poată executa pedeapsa în Franţa, aşa com rezultă din comunicările pe care le-am avut cu Parchetul, în data de 16 aprilie”, a declarat Alina Gorghiu, citată de News.ro.

Ministrul Justiţiei a arătat că „nu s-a formulat în momentul acesta nicio solicitare oficială în sensul recunoaşterii hotărârii şi executării pedepsei în Franţa”.

Nu s-a formulat solicitare

„Am verificat cu colegii de la Judecătoria Braşov şi mi-au spus că nu s-a formulat această solicitare. Singura solicitare care s-a făcut instanţei, până la acest moment, este să se traducă în limba franceză mandatul european de arestare”, a arătat Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a declarat că, din informaţiile pe care i le-au furnizat colegii de la Parchetul general din Paris, la primul termen s-a consemnat lipsa de consimţământ a lui Mureşan de a fi predat autorităţilor din România.

„Avocaţii persoanei în cauză au solicitat încă un termen pentru a se lua la cunoştinţă de mandatul european, între timp s-a făcut şi solicitarea de traducere a mandatului european în limba franceză. Noul termen acordat de instanţa din Franţa este 5 iunie, urmând ca la acest termen să se depună un memoriu, probabil, cel puţin aşa a comunicat echipa de avocaţi, prin care să se conteste valabilitatea mandatului de arestare, prin invocarea unor încălcări ale dreptului la un proces echitabil. Vom vedea ce apărări va formula echipa fugarului, ce informaţii necesare de la statul român, de la ANP, de la instanţele din România”, a arătat Gorghiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...