Dănuţ Lupu, eliberat din închisoare cu o lună mai devreme

Tribunalul București a respins definitiv contestația procurorilor împotriva hotărârii Judecătoriei Sectorului 5 prin care s-a admis cererea de eliberare condiționată a lui Dănuț Lupu. Fostul fotbalist din „generația de aur” iese azi din închisoare, după șase luni de detenție.

CITEŞTE ŞI: Alin Nica, demis marţi seară din funcţia de preşedinte al liberalilor din Timiş, face praf PNL: A fost o execuţie în stil golănesc!

Dănuț Lupu se află în pușcărie din 2 octombrie 2023, după ce a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare pentru că a condus în mai multe rânduri cu permisul anulat.

De ce a fost condamnat cu executare

Magistrații au arătat, în motivarea deciziei de condamnare, că, la data de 30 iulie 2020, în jurul orei 11:40, Dănuț Lupu a fost prins de un echipaj de poliție în timp ce conducea un Volvo, deși avea permisul de conducere anulat. Instanța a arătat că, din documentele transmise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Dănuț Lupu nu mai are permis din 30 aprilie 2001, acesta fiind anulat printr-o hotărâre judecătorească.

Fostul internațional fusese iertat de pedeapsă pentru aceeași faptă comisă în 2017, fiind condamnat la închisoare cu amânarea pedepsei, însă a recidivat la o săptămână de la pronunțarea deciziei.

Comportament exemplat în închisoare

Apărarea lui Dănuț Lupu a arătat că acesta a avut un comportament exemplar pe durata executării pedepsei, că forma de executare a fost în regim deschis, ceea ce denotă o gravitate redusă a faptelor celui condamnat, că Dănuț Lupu s-a remarcat prin muncă și o atitudine pozitivă față de toți cei pe care i-a întâlnit în mediul penitenciar și că acesta este participant la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990.

Apărarea a explicat instanței de judecată că prin prezența sa la respectivul campionat acesta a servit țara, a efectuat un serviciu public, și că instanța ar trebui să îi ofere șansa de a arăta că se poate îndrepta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.