Dăncilă vs Birchall. Cele două foste colege de Guvern se războiesc în declarații despre justiție

Dăncilă și Birchall se războiesc în declarații despre justiție
sursa: Google

Viorica Dăncilă și Ana Birchall se războiesc în declarații. „Vorbește ca şi cum ar face parte din staff-ul de campanie al domnului Iohannis”, declară președintele PSD după excluderea Anei Birchall din partid. „Trebuia să vorbesc despre nenorocirile din justiție”, îi răspunde Ana Birchall.

În cadrul unei conferințe de presă, Viorica Dăncilă a afirmat că Ana Birchall vorbește ca și cum ar face parte din echipa de campanie a lui Klaus Iohannis. Șeful PSD a mai spus despre fostul ministru al Justiției că trebuie să ofere detalii despre problemele în justiție despre care a vorbit, inclusiv despre „nenorocirile” făcute de Comisia Iordache.

„Văd discursul doamnei Birchall ca şi cum ar face parte din staff-ul de campanie al domnului Iohannis. Văd o apropiere foarte mare. E membru al Parlamentului României. A votat pe anumite legi în Parlament. Eu nu sunt membru al Parlamentului României, nu știu ce s-a întâmplat în Comisia Iordache. Nu ştiu ce vrea să spună doamna Birchall, poate să justifice modul în care a acţionat”, a declarat, președintele PSD, Viorica Dăncilă, în timpul conferinței de presă.

Răspunsul fostului premier a venit la o postare pe Facebook a Anei Birchall.

„În prea marea sa înțelepciune, ca să nu spun altfel, pentru a justifica execuția mea din partid, d-na Dăncilă afirma: după alegerile europarlamentare, am hotărât cu toții că nu mai discutăm despre justiție, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiție. Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute. Doamna Birchall a ieșit în spațiul public cu teme legate de justiție și acest lucru i-a deranjat pe colegi. Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie. Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dumneavoastră. de Comisia specială Iordache, de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Ana Birchall a mai spus că în calitate de Ministru al Justiției a respectat votul românilor de la referendum care cereau să se pună punct greșelilor făcute în trecut în Justiție și să se oprească asediul nefast asupra justiției.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.