Dăncilă vrea să-l propună Mihai Fifor pentru postul de comisar european

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilăiorica Dăncilă demisionează de la șefia PSD

Premierul Viorica Dăncilă vrea să îl propună pe Mihai Fifor, secretarul general al PSD, pentru postul de comisar european în locul Rovanei Plumb, respinsă luni definitiv în comisia juridică din Parlamentul European. Totuși, Dăncilă nu exclude posibilitatea să fie propusă și o femeie.

„Poate fi şi Mihai Fifor. Mihai Fifor este un candidat potrivit, pot fi şi alţi candidaţi, astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere”, a răspuns premierul Viorica Dăncilă, la Ploiești, întrebată fiind dacă Mihai Fifor este un candidat pentru postul de comisar european.

Dăncilă a mai declarat că și-ar dori să fie și o femeie comisar european. „Mi-aş dori să fie o femeie, pentru că aţi văzut că doamna preşedinte a Comisiei Europeen a spus că ar vrea să aibă un echilibru între comisarii bărbaţi şi comisarii femei, ar fi necesară o femeie, dar nu este o obligaţie”, a declarat premierul, citată de Mediafax.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte marţi, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a PE pentru funcţia de comisar european, iar premierul a anunţat că va face o nouă propunere în acest sens.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va propune o nouă persoană pentru funcţia de comisar european.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.