Dăncilă vrea pedepse mai aspre pentru agresorii jandarmeriței de la protestul din 10 august

Viorica Dăncilă este nemulțumită de sentința pronunțată în cazul jandarmeriției care a fost bătută la mitingul din 10 august 2018, declarând că nu i se pare „corect” ca agresorii să fie condamnați la pedepse cu suspendare. Fostul premier Viorica Dancilă a mai spus că nu are de ce sa își asume ce s-a întamplat la miting și că așteaptă ca justitia sa spuna cine este vinovat.

„Pe mine m-a nemulțumit și decizia sau la ce s-a ajuns în urma procesului în care acea jandarmeriță a fost lovită și s-au preluat niște arme. Trebuie să avem o abordare legală și pentru cei care au lovit persoanele, dar și pentru cei care au lovit organele care își făceau datoria. Să dai suspendare sau muncă în folosul societății nu mi se pare un lucru corect”, a declara Dăncilă la Digi 24.

Agresorii care lovit-o pe femeia jandarm la protestul din 10 august 2018 au fost condamnați la sfârșitul anului trecut la închisoare cu suspendare, pedepsele dispuse de Judecătoria Sectorului 1 fiind între 1 an și 2 ani și 8 luni, decizia nefiind definitivă. Tânăra jandarm trebuie să primească 10.000 euro daune.

Dăncilă, despre 10 august 2018: Aştept să se facă lumină

Instanța a mai dispus ca inculpații să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la Administraţia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucureştilor.

Cad primele capete din Jandarmerie după masacrul din 10 august

Iohannis, despre 10 august: A fost cea mai gravă intervenţie a statului împotriva cetăţenilor din România de la Mineriadă încoace

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.