Dan Motreanu: „Am depus în Comisia AGRI din Parlamentul European o serie de amendamente pentru creșterea bugetului destinat turismului rural”

Europarlamentarul Dan Motreanu, membru al PPE, declară pe pagina sa de Facebook faptul că a depus în Comisia AGRI din Parlamentul European o serie de amendamente pentru creșterea bugetului destinat turismului rural.

„Viitoarea strategie pentru turism a Uniunii Europene trebuie să acorde o atenție sporită agroturismului. Vacanța în mediul rural – „vacanța la țară” – câștigă din ce în ce mai mult teren în preferințele turiștilor, atât în România, care are un potențial imens și unde interesul pentru agroturism s-a dublat în ultimii ani, cât și în alte state ale UE, în special Austria, Italia, Franța sau Germania.

Consider că agroturismul contribuie decisiv la conservarea obiceiurilor și tradițiilor și reprezintă un impuls important pentru dezvoltărea economică a zonelor rurale. În același timp, agroturismul poate dezvolta activitățile agricole în zonele defavorizate și, nu în ultimul rând, menține și chiar atrage populația spre mediul rural.

O finanțare adecvată pentru promovarea turismului rural și sprijinirea micilor producători și antreprenori pentru a-și face cunoscute produsele agricole și teritorul este, așadar, esențială. Ca membru în Comisia AGRI din Parlamentul European am solicitat sprijin financiar adecvat pentru agroturism, printr-o serie de amendamente pe care le-am depus la avizul cu care Comisia AGRI contribuie la viitoarea Strategie pentru turism durabil a UE. Sunt convins că eurodeputații din Comisia de Turism vor ține cont de aceste amedamente și vor sprijini dezvoltarea turismului rural.

Este important pentru noi toți să redescoperim peisajele și produsele tradiționale din țările în care trăim, să le protejăm și să le lăsăm moștenire mai departe”, transmite europarlamentarul Dan Motreanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.