Daea anunţă taxe vamale pentru importurile din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, la Antena 3 CNN, că România nu va bloca importul cerealelor ucrainene, însă vor fi introduse taxe vamale pentru cantitățile care depășesc un milion de tone.

CITEŞTE ŞI: Fermierii, foc şi pară pe Daea: Uniunea Europeană trebuie să înţeleagă că drepturile românilor trebuie protejate!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat, la Antena 3 CNN, faptul că blocarea cerealelor ucrainene pe teritoriul României ar conduce la încălcarea unor prevederi stabilite la nivelul Uniunii Europene.

„Există anumite acorduri pe care România trebuie să le respecte, dar spre această direcție ne îndreptăm și noi, anume să-i lăsăm pe fermierii noștri să-și valorifice producția și să-și golească magaziile.

Noi căutăm soluții care să ne ajute să respectăm acordurile pe care le avem, dar și interesele fermierilor.

Acordul de asociere, validat în 2017, prevede o accelerare a schimburilor comerciale între țările Uniunii Europene și Ucraina”, a explicat ministrul.

Acordul de asociere

Pe de altă parte, Petre Daea a declarat că Ministerul Agriculturii susține măsura care vizează introducerea de taxe vamale pentru grâul adus din Ucraina.

„Folosindu-ne de un articol foarte clar din acordul de asociere, în condițiile în care se depășește un contingent, imediat va fi aplicată această măsură.

La grâu, limita este de un milion de tone, iar în cazul în care această cantitate va fi depășită, atunci vor fi aplicate taxe vamale”, a afirmat Petre Daea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.