Cumulul salariu-pensie, în continuare valabil!

Firea introduce o nouă taxă pentru bucureșteni: taxa pentru apa uzată
sursa: Google

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a anunţat vineri, după şedinţa de Guvern, că prevederea privind interzicerea cumulului pensie cu salariu, care iniţial era prevăzută în Ordonanţa de reducere a cheltuielilor se va face prin act normativ la nivel de lege.

CITEŞTE ŞI: Marcel Ciolacu aruncă mănuşa în curtea lui Câciu în scandalul pensiilor speciale

Ministrul a anunţat că încasările statului încep să revină la normalul programat astfel că vede că la acest moment nu se impune să se intervină pe impozitare.

„Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege”, a anunţat ministrul la Palatul Victoria. El a continuat: „În primul rând trebuie să spun că încasările statului încep să revină la normalul programat. Deci instituţiile de stat au început să înţeleagă mai bine rolul”.

Intervenţie pe impozitare

Ministrul Finanţelor a precizat că, pe de altă parte, „crede că la acest moment în care avem această ordonanţă nu se impune să intervenim pe impozitare”, spune Adrian Câciu.

„Aceste lucruri, dacă vor fi de luat în discuţie aplicată, se vor lua după ce statul îşi realizează atribuţiile şi după ce se întâmplă ceea ce toţi ne dorim, digitalizarea instituţiilor statului”, a mai arătat Adrian Câciu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.