Crin Antonescu revine în atenţia publicului: Laude la şeful SRI

Crin Antonescu, fost președinte al Partidului Național Liberal (PNL), s-a declarat încântat de discursul pe care șeful Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, l-a susținut la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, marți, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la debutul Studiilor de securitate şi intelligence.

CITEŞTE ŞI: Crin Antonescu, dezvăluiri despre ieşirea din politică: Cu cât eşti mai sus pe scară, eşti mai puţin liber!

Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, s-a declarat încântat de discursul șefului SRI, Eduard Hellvig, de marți, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

„Chiar mă gândeam, după ce am văzut acest discurs, că probabil în spațiul public românesc, legat de politică cel puțin, nimeni nu a spus mai mult în mai puține apariții sau mai puține ieșiri. Trebuie să vă spun din capul locului că pentru mine, discursul lui Eduard Hellvig de la Cluj este un eveniment. Poate pare o afirmație exagerată, dar dacă-mi aduc bine aminte, eu nu am auzit, cred, niciodată un astfel de discurs în România și despre România acestor decenii”, a spus Crin Antonescu, miercuri seara, la Digi24, despre discursul lui Eduard Hellvig de la Cluj.

Discurs bogat

„E, pentru mine, o admirabilă combinație de analiză lucidă și de emoție nedisimulată, un discurs bogat, personal, într-un cuvânt, memorabil. Nu-mi amintesc, probabil niciodată la un înalt demnitar din acești ani, o viziune atât de articulată despre trecut – pe care o putem împărtăși sau nu, e altă discuție, dar ea este articulată – însoțită de ceea ce doar în câteva cuvinte se poate propune ca un proiect pentru viitor. Întru totul remarcabilă această ieșire, întru totul remarcabil acest discurs și semnificațiile sale sunt multiple. Dar ceea ce de la bun început pentru mine este absolut remarcabil este viziunea, profesiunea de credință și mesajul care, într-un loc simbolic și cu destinatari simbolici, a fost adresat, la urma urmelor, nu de directorul SRI sau doar de directorul SRI, ci de omul public care este Eduard Hellvig”, a comentat fostul lider liberal, retras în acest moment din viața politică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.