Cozi prin Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II

Foto Sursa: Vama NBadlac, Digi214

Peste 16.000 de persoane au revenit în ţară, în 24 de ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei (PTF)  Nădlac I şi Nădlac II, de trei ori mai multe faţă de media zilnică din perioadele obişnuite.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat, marţi, că aglomeraţia s-a menţinut constant de luni ora 00,00. Adică momentul din care sunt exceptate de la măsura intrării în carantină sau izolare persoanele care sosesc din mai multe ţări europene aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, în 24 de ore, respectiv de luni ora 00,00 până marţi ora 00,00, prin PTF Nădlac II (autostrada pan-europeană) au intrat în România 10.700 persoane cu 3.500 mijloace de transport. Prin PTF Nădlac I (DN 7), au intrat 5.500 persoane, cu 1.700 mijloace, potrivit stiripesurse.

Aceste valori sunt de trei ori mai mari decât în perioadele obişnuite. Ele sunt apropiate de cele din sezonul estival, când mulţi români care lucrează în străinătate vin în ţară pentru a-şi petrece concediile alături de familii.

Valorile de trafic înregistrate în ultimele 24 de ore sunt în creştere

„Valorile de trafic înregistrate în ultimele 24 de ore sunt în creştere. Ele se apropie  de cele înregistrate în perioada sezonului estival. Dar formalităţile de frontieră sunt îngreunate. Ele necesită un timp mai mare de procesare. Acestr lucru deoarece pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele completează o declaraţie pe proprie răspundere. Iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică efectuează triajul epidemiologic”, a precizat Filip Ionuţ Matei.

Marţi dimineaţă, la Nădlac II se aştepta cel puţin 120 de minute pentru efectuarea formalităţilor de intrare în România. Aici se lucrează pe opt artere de control. La care se adaugă nouă staţii mobile cu ajutorul cărora se fac verificările de documente.

La Nădlac I, timpul de aşteptare era de 60 de minute. Aici sunt deschise cinci artere de control, la care se adaugă o staţie mobilă.

Pe sensul de ieşire din România, traficul are valori obişnuite . Nu se aşteaptă mai mult de 15 minute pentru formalităţile de trecere în Ungaria.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.