Coordonatorul campaniei de vaccinare, contre cu ministrul Sănătăţii pe tema vaccinării peste rând: Există explicaţii!

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că există explicații pentru vaccinarea „peste rând” a unor persoane, temă abordată de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe marginea căreia acesta a cerut anchete și amenzi.

Șeful campaniei de vaccinare a spus că există mai multe categorii de persoane care nu sunt înscrise în platforma de vaccinare:

In etapa I sunt centre care asigura vaccinarea personalului propriu din spiatle, in acele spitale nu s-au facut programari in platforma informatica. Practic erau centre destinate strict pentru personal propriu.

In etapa II sunt persoane exceptate de la programare si fac referire la cei vaccinati prin echipele mobile, cei de la centre rezidentiale si medico-sociale, casele de batrani. Sunt peste 1880 de case de batrani cu circa 40 si ceva de mii persoane internate. Modalitatea de programare este cu totul alta

Pentru centrele de dializa nu se face programare, sunt aproximativ 12.000 persoane persoane

Nu s-au inscris in platforma, de asemenea, medici rezidenti din afara Romaniei care isi fac stagiile de oractica in tara noastra.

Mai sunt persoane vaccinate fara programare pentru a reduce irosirea dozelor atunci cand raman doze suplimentare la sfarsistul programului sau dupa 3 zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.