Consiliul Judeţean Mehedinţi riscă să piardă banii europeni pentru podul lui Apolodor din Damasc

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Apolodor din Damasc

Consiliul Judeţean Mehedinţi riscă să piardă finanţarea europeană pentru reabilitarea vestigiilor Podului lui Traian din Drobeta Turnu-Severin, construit de celebrul arhitect al antichităţii Apolodor din Damasc.

Vestigiile de acum două mii de ani sunt, teoretic, în reabilitare însă, lucrările nici măcar nu au început, deşi proeictul ar trebui finalizat la sfârşitul acestui an. Dacă termenul nu va fi respectat, Consiliul Judeţean Mehedinţi ar putea pierde banii europeni obţinuţi pentru acest proiect, informează Digi24.

Ruinele podului construit de Apolodor din Damasc se află pe malul Dunării, lângă portul Comercial Drobeta Turnu-Severin. Podul lui Traian a fost inaugurat în anul 105 şi avea o lungime de 1.135 de metri. Din vechea construcţie a mai rămas doar ruina unui singur picior, iar aceasta se degradează pe zi ce trece.

Ruinele podului lui Apolodor din Damasc urmau să fie puse în valoare ca obiectiv turistic printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de cinci milioane de lei, odată cu muzeul şi castrul roman Drobeta.

Lucrările, care trebuia să fie gata de doi ani, au tot întârziat iar ultimul termen până la care Comisia Europeană e de acord să plătească este finalul acestui an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.