luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăConsiliul Judeţean Constanţa va primi un elicopter, identic celui prăbuşit anul trecut...

Consiliul Judeţean Constanţa va primi un elicopter, identic celui prăbuşit anul trecut în lacul Siutghiol

-

ConstanțaConsiliul Judeţean Constanţa va primi un elicopter nou, identic celui prăbuşit anul trecut în lacul Siutghiol. Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele CJ Cristinel Dragomir, care a precizat că aparatul de zbor va fi operat de Inspectoratul General de Aviaţie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat că a fost nevoie de acest proiect deoarece elicopterul prăbuşit era în proprietatea CJ, însă poliţa de asigurare fusese încheiată între Inspectoratul General de Aviaţie, cel care utiliza aparatul de zbor, şi firma de asigurări, relatează Mediafax.

“Ştiţi ce s-a întâmplat, s-a prăbuşit elicopterul, iar elicopterul avea poliţă de asigurare, care fusese plătită de Inspectoratul General de Aviaţie. Deoarece raportul de evaluare al poliţiei spune a fost daună totală şi trebuie înlocuit, ni se dă un alt elicopter cu aceleaşi caracteristici. Noi suntem proprietari, dădusem elicopterul în comodat Inspectoratului General de Aviaţie, s-a întâmplat nenorocirea, iar poliţa de asigurare era semnată doar de Inspectoratul General de Aviaţie şi de Omniasig şi ca să poată să se facă această plată ca să ne vină elicopterul era nevoie să spunem că suntem de acord, că recunoaştem poliţa”, a declarat vicepreşedintele CJ Constanţa.

El a spus că nu ştie când va primi Consiliul Judeţean Constanţa noul elicopter de la firma de asigurări, dar că aparatul de zbor va fi operat tot de către Inspectoratul General de Aviaţie şi utilizat de SMURD.

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani), şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic produs în 15 decembrie 2014, în judeţul Constanţa, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în lacul Siutghiol.

Elicopterul prăbuşit fusese achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa în noiembrie 2012 şi fusese transferat cu o lună înainte de accident pentru a fi utilizat de SMURD, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri europene.

În iunie 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţionarea elicopterului prăbuşit în decembrie 2014 în lacul Siutghiol din Mamaia.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...