Conacul în care a fost salvată Unirea Principatelor din 1859 își va recăpăta strălucirea de altădată

Palatul de la Țigănești, județul Galați, locul unde s-a plămădit Unirea Principatelor Române, își va recăpăta strălucirea de altădată, după ce Academia Română a renunțat la clădire. A fost preluat de Consiliul Județean Galați pentru a fi reabilitat cu fonduri europene.

Consiliul Județean Galați a semnat miercuri, 29 noiembrie 20023, acordul de cooperare cu Academia Română pentru salvarea Palatului de la Țigănești. Timp de 10 ani, Palatul de la Țigănești, va fi în administrarea Consiliului Județean Galați, pentru a-l consolida, reabilita și renova cu ajutorul fondurilor europene. Odată cu renovarea conacului, va fi puns în valoare și drumul Micii Uniri: Casa Cuza Vodă – Conacul de la Mânjina -Palatul de la Țigănești.

„Este singura soluție de a salva de la dispariție unul dintre cele mai importante monumente istorice din județul nostru. Vom reda astfel strălucirea de altădată a conacului și-l vom reface așa cum arăta în jurul anului 1840, când a fost construit.  Din păcate, astăzi, conacul este într-o avansată stare de degradare, pentru că mulți nu au înțeles cât este de valoros și de frumos acest monument istoric”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Autoritățile județene au anunțat că au identificat deja o axă de finanțare și vom depune pe fonduri europene un amplu proiect de reabilitare a conacului.

Conacul de la Țigănești se află la câțiva kilometri de orașul Tecuci (Galați), în comuna Munteni, și figurează ca monument istoric și arhitectural pe lista Ministerului Culturii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.