Comisia Europeană, nou avertisment pentru România după modificarea Codurilor penale

comisia europeana, sursa foto: google
comisia europeana, sursa foto: google

Comisia Europeană a lansat un avertisment pentru România, în urma relaxării legislaţiei anti-corupţie, și are în vedere noi contramăsuri împotriva Bucureștiului.

Anunțul a fost făcut marţi de către un purtător de cuvânt al executivului comunitar, citat de agenţia dpa, preluat de Digi24.ro.

Reacţia survine după votul dat săptămâna trecută în parlamentul român pentru revizuirea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, notează agenţia de presă, amintind că la începutul lunii Comisia Europeană a avertizat România asupra unor „măsuri imediate şi decisive” dacă parlamentul votează respectivele modificări.

Potrivit agenţiei dpa, o posibilitate ar fi lansarea unei proceduri de infringement, a cărei etapă finală ar putea fi sesizarea de către Comisia Europeană a Curţii de Justiţie a UE. O altă posibilitate ar fi activarea articolului 7, măsură deja luată împotriva Ungariei şi Poloniei. Activarea articolului 7 poate implica suspendarea dreptului de vot al unui stat în Consiliul UE, dar cu condiţia ca toate celelalte state membre să fie de acord cu o asemenea sancţiune.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here