Comisar-şef de poliţie, reţinut de DNA Galaţi pentru luare de mită

Comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi, Petcu Mitică, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Galaţi.

Procurorii din cadrul DNA Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 martie 2020, a inculpatului Petcu Mitică. El este comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galaţi. Acesta este acuzat de comiterea a 13 infracţiunii de luare de mită.

Acuzaţiile DNA

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează faptul că, ”în perioada ianuarie – februarie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani şi alte bunuri, care nu i se cuveneau.Pentru programarea „peste rând” a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, pentru înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme. Dar şi pentru preschimbarea fără programare a permisului de conducere. În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală” se arată într-un comunicat al DNAGalaţi.

La data de 13 martie 2020, inculpatul Petcu Mitică urmează să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here