#Colectiv Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată. Victimele cer despăgubiri de 30 milioane de euro

Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul Colectiv, cauză în care 90 de persoane au cerut să se constituie părţi civile, cerând drept despăgubiri sume care variază între 30.000 euro şi 2.000.000 euro.

Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4, alături de Aurelia Ioficiu, şef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4 Bucureşti la data faptelor, acuzată de complicitate la abuz în serviciu, Luminiţa Ganea, consilier în cadrul aceleaşi structuri, şi de Sandra Moţoc, referent superior în cadrul serviciului, asupra căreia planează suspiciuni de complicitate la abuz în serviciu.

„Infracţiunea de abuz în serviciu (sub forma autoratului, respectiv a complicităţii) reţinută în sarcina inculpaţilor constă în eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor”, susţin procurorii anticorupţie.

Totul, în condiţiile în care în Sectorul 4 al Capitalei primarul şi funcţionarii serviciului de autorizări comerciale aveau exclusiv competenţa de a emite acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru societăţile comerciale cu obiect de activitate baruri, cluburi, restaurante, precizează DNA. Astfel, în calitate de primar, Cristian Popescu Piedone ar fi încălcat legea, eliberând, pe 14 ianuarie 2015, acordul şi autorizaţia de funcţionare pentru SC Colectiv Club SRL, deşi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu, menţionează procurorii.

„Autorizarea funcţionării clubului SC Colectiv Club SRL, ca unitate de alimentaţie publică fără autorizarea de securitate la incendiu, de către Popescu Cristian Victor Piedone , cu sprijinul lui Iofciu Aurelia şi Ganea Luminiţa Larisa, a determinat: – un folos necuvenit pentru S.C. Colectiv Club SRL în cuantum de 62.298 lei. – punerea permanent în pericol a vieţii, sănătăţii, integrităţii corporale a persoanelor, angajaţilor care s-au aflat în incinta SC Colectiv Club SRL în perioada ianuarie – 30 octombrie 2015 prin acceptarea funcţionării acestui club în lipsa măsurilor tehnice de prevenire sau reducere a urmărilor în caz de incendiu, generatoare de risc pentru clienţi şi angajaţi”, explică DNA.

În perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, 90 de persoane au depus cereri de constituire de parte civilă, dintre care 27 sunt persoane care au suferit vătămări în urma incendiului din club, iar 63 sunt rude ale celor decedaţi. Aceştia au cerut drept daune sume care variază între 30.000 euro şi 2.000.000 euro.

Rudele decedaţilor şi răniţii din Colectiv s-au constituit părţi civile în dosarul în care Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în legătură cu autorizaţia de funcţionare a clubului, aceştia cerând, în total, despăgubiri de aproape 30 de milioane de euro.

90 de persoane, răniţi şi rude ale celor care au murit în clubul Colectiv, s-au constituit părţi civile în dosarul în care Cristian Popescu Piedone a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în legătură cu autorizaţia de funcţionare a clubului Colectiv, aceştia cerând, în total, despăgubiri de aproape 30 de milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.