CNAIR a lansat procedura de licitație pentru Centura Sud a Capitalei. Ce valoare are proiectul

Licitaţiile pe fonduri europene

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a transmis miercuri spre SEAP anunţul de participare pentru procedura de licitație pentru Centura Sud a Bucureștiului.

Este vorba de proiectarea şi execuţia sectorului de Sud al noii centuri a Bucureştiului, care va face legătura între autostrăzile A1 şi A2.

Potrivit CNAIR, acest nou segment de centură va fi construit la profil de autostradă, va permite descongestionarea circulaţiei în zona de sud a Bucureştiului şi va asigura traficul rutier de tranzit. CNAIR mai precizează că proiectul Centura Sud este estimat la aproximativ 580 milioane de euro, iar proiectarea acestui segment de autostradă ar urma să dureze 12 luni, în timp ce execuţia este prevăzută să dureze 30 de luni, după atribuirea contractului.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni. Proiectul face parte din noul inel de centură a Capitalei (Ringul 0) şi va fi similar  proiectelor destinate fluidizării circulaţiei în zona metropolelor europene. Acest proiect, diferit de centura existentă a Capitalei, face parte din Master Planul General de Transport şi urmează să fie finanţat prin POIM 2014-2020, adaugă CNAIR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.