Ciucă, apel pentru liberalii rătăcitori: Să se întoarcă în PNL

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Nicolae Ciucă trage speranța ca „liberalii rătăcitori” să revină în partid. Politicianul PNL a vorbit pe acest subiect, făcând apel la pilda fiului rătăcitor, cu prilejul evenimentului de relansare a Institutului de Studii Populare.

CITEŞTE ŞI: Ciucă: Dacă Nicușor Dan rămâne independent, PNL nu susține această candidatură

Nicolae Ciucă face apel la revenirea „liberalilor rătăcitori” în partid, în contextul alegerilor ce vor urma anul viitor. El a făcut acest apel, alături de Valeriu Stoica, la un eveniment dedicat relansării Institutului de Studii Populare. Discursul politicianului vine în contextul viitorului an electoral.

PNL este din ce în ce mai izolat pe scena politică, între PSD, pe care l-a ales la guvernare și mult trâmbițatul Pol de Dreapta. Acesta din urmă ar urma să fie o alianță între USR, Forța Dreptei și PMP. Oficializarea sa întârzie, negocierile fiind mai dificile decât ar fi fost normal. Drept care, liberalii fac eforturi ca să atragă, cel puțin PMP.
Nicolae Ciucă face apel la liberalii rătăcitori

Președintele PNL face apel la „liberalii rătăcitori” să revină în partidul din care au plecat, fără să nominalizeze, însă, vreo organizație anume. El a invocat pilda fiului rătăcitor, declarându-se convins că cei ce „rătăcesc prin lume” vor vedea unde este „adevăratul liberalism”.

Pilda din Biblie

„Mi-a venit în minte o pildă din Biblie, pilda fiului risipitor, care după ce a bântuit prin lume, la un moment dat s-a întors tot acasă. Cam tot aşa este şi cu cei care astăzi bântuie prin anumite abordări şi poziţionări, dar în final vor realiza că adevăratul liberalism este la PNL. Şi ştiţi de ce? Pentru că faţă de ei, mai are ceva în plus, care nu se regăseşte la niciun alt partid. Are sintagma «naţional». Naţional, eu am înţeles, patriotism”, a spus Nicolae Ciucă.

Politicianul s-a arătat dispus să-și deschidă brațele ca să-i primească pe cei care ce vor reveni în PNL. În opinia sa, ei au nevoie de o busolă și de un azimut și de un profesor care să-i învețe cum să le calculeze.

„Sunt convins că la un moment dat – de aceea, am zis că uşile sunt deschise – cei care rătăcesc prin lume, odată şi odată, tot vor vedea unde este cu adevărat liberalismul. (…) E o chestiune simplă. Pentru cei rătăciţi… Au nevoie de două chestiuni: o busolă – se găseşte – şi un azimut. Îi şi învăţăm cum se calculează”, a spus Nicolae Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.