Cîţu a anunțat trei centre de mari arşi la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş

Florin Cîțu, gov.ro
Florin Cîțu, gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în România urmează să fie construite trei centre pentru tratarea marilor arși, printr-un program cu Banca Mondială. Cele trei spitale vor fi la București, Timișoara și Târgu Mureș.

„Am cerut un raport Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte capacitatea statului român de a îngriji marii arşi. În şedinţa de guvern de astăzi a fost prezentat acest raport de către Ministerul Sănătăţii. (…) Un semn bun din raport: se vor construi trei centre de mari arşi la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş. Finanţarea se va face prin programul cu Banca Mondială”, a anunțat Florin Cîțu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Monica Althamer a declarat, după ședința de Guvern, că 10.000 de pacienţi se prezintă în România anual la unităţi medicale cu leziuni cu arsură. În prezent, România ar avea nevoie de aproximativ 70 de paturi pentru marii arși, însă acum există doar 24. 

„În acest moment, România nu are niciun centru, cum nu are niciun centru de recuperare destinat pacienţilor cu arsuri severe. Pacienţii români cu arsură de gravitate mică sau medie sunt trataţi într-un număr de aproximativ 300 de paturi pe teritoriul României, iar pacienţii cu arsuri severe sunt trataţi în 24 de paturi destinate pacienţilor în stare gravă”, declarat Althamer.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.