Ciolacu vrea aeronavă pentru demnitari

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu la Prima News că, în opinia sa, consideră în continuare că un stat de mărimea României trebuie să aibă o aeronavă a guvernului, nu neapărat a demnitarilor, pe care pot să o folosească şi sportivii şi demnitarii.

CITEŞTE ŞI: Încă un dispărut pe sub nasul Poliţiei: Era sub contol judiciar

El a menţionat că speră ca o astfel de achiziţie să aibă loc în viitor, şi a menţionat că a fost o greşeală că până acum n-am avut o aeronavă pentru că am fi scutit atâtea şi atâtea discuţii.

„Consider în continuare că un stat de mărimea României trebuie să aibă o aeronavă a guvernului, nu neapărat a demnitarilor, pe care pot să o folosească şi sportivii şi demnitarii şi toată relaţia interinstituţională pe care o are România cu alte alte state”, a spus premierul Ciolacu, întrebat dacă se impune o aeronavă oficială, în condiţiile în care deplasarea sa şi a delegaţiei române în SUA s-a făcut cu avioane de linie.x

Critici pentru Iohannis

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, Ciolacu a răspuns: „Sperăm că în viitor. A fost o greşeală că până acum n-am avut o aeronavă şi am fi scutit atâtea şi atâtea discuţii”.

Președintele Klaus Iohannis a fost în mai multe rânduri criticat pentru că a călătorit în deplasările externe cu aeronave de lux, dar și pentru faptul că s-au secretizat informațiile legate de costurile de călătorie.

Întrebat în urmă cu câteva luni despre motivul secretizării costurilor de călătorie, președintele Iohannis a răspuns că așa e legea. Secretizarea acestor costuri s-a făcut în anul 2018, cu un an înainte ca Iohannis să câștige al doilea mandat. A fost o decizie luată la nivelul Administrației Prezidențiale, nu printr-o lege asupra căruia președintele nu are nicio putere.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.