Ciolacu şi Ciucă, întâlnire pentru scoaterea UDMR de la Guvernare

Liderii PSD și PNL s-au întâlnit joi pentru a discuta înainte de ședința președinților din Coaliție despre viitorul guvernării, inclusiv despre scenariul scoatererii UDMR de la guvernare, susțin surse politice pentru „Adevărul”.

CITEŞTE ŞI:

Ministerul Dezvoltării ar fi dorit pentru Nicolae Ciucă. Ministerul Dezvoltării este structura care se ocupă de banii pentru primari, fiind responsabil de Programul Anghel Saligny, dar și de PNDL.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a precizat, într-o intervenție la Antena 3, că e falsă ipoteza că PNL vrea Ministerul Dezvoltării. „Nu este așa. Niciodată nu am dorit un minister sau portofliu al unui alt partid politic”, a punctat Stroe. „Zvonuri, scenarii sunt de câteva săptămâni,. Românii vor o guvernare funcțională, fără sincope”, a completat deputatul PNL.

Împărţirea ministerelor

Cei doi lideri s-au întâlnit ca să facă toate calculele privind ce ar însemna scoaterea UDMR de la guvernare, potrivit surselor citate. De asemenea, o discuție ar fi pe modul cum ar putea avea loc împărțirea ministerelor care rămân de la UDMR.

În condițiile în care deja liderii au stabilit comasarea unor portofolii, cum e cazul Sportului, UDMR mai rămânea cu Dezvoltarea și cu Mediul. Ministerul Dezvoltării este un portofoliu râvnit de ambele partide, însă mai ales liberalii țin morțiș să-l primească, în eventualitatea scoaterii UDMR de la guvernare. Surse din PNL au precizat pentru „Adevărul” că ar fi într-adevăr o un minister pentru care liberalii ar renunța la Transporturi, iar ei să rămână cu MIPE.

În acest scenariu, Ministerul Mediului nu ar mai ajunge la PNL, ci la PSD. Kelemen Hunor și echipa sa ar urma să se întâlnească cu liberalii și social-democrații după ora 15.00. Surse din Coaliție susțin că nu e exclus ca la această întâlnire Uniunea să fie anunțată că nu mai are loc în viitoare formulă guvernamentală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here